International Insurance Conglomerate

Hartford, CT

Until they exercised their option to lease space in the basement of their building, this global insurance company relied on local venues to conduct regional conference and training functions. The growing frequency for these kinds of gatherings and the ability to hold them under their own roof made the decision to proceed with designing and building their own conference center a no brainer. Their global graphics and branding program (a hallmark of their corporate culture) would influence the design. This cavernous 10,000 square foot space with 24 foot column spacing posed a few challenges.The first of these was to create an open and casual facility whose centerpiece is a 150 seat town hall style multi-purpose room that is surrounded by amenities which include an open café area, breakout space, 4 smaller meeting rooms of varying sizes, a food prep pantry, mail and server rooms, restrooms and storage. The other challenge was to compensate for the fact that it was a windowless space. Achieving this required using a bright, low maintenance pallet with lots of glass, exposing some of the existing brick walls at the perimeter and occasional doses of clear larch veneer. Ceiling heights and the quality of the LED lighting applications help to enhance the function and enliven the feel of the individual spaces. The generous integration their global graphics and branding program ties it altogether.