Engel & Völkers

New York, NY

G3 Architecture Interiors Planning developed new offices for Engels & Völkers, expanding their New York footprint to 12,000 square feet. Dressed in a neutral, but high contrast palette, the expansion features open ceilings, exposed ductwork, and suspended lighting, creating a rugged elegance. A liberal use of glass ensures that natural light permeates the entire workspace. Compact offices and bench-style workstations are employed. The efficiencies of these workplace footprints, along with a program of hot-desking, free up enough space to create communal meeting and open lounge spaces, providing alternate work settings and promoting an easy collaboration between employees. Custom rolling locker/benches support the “free address” for the hot desks – a mobile and often “in the field” staff can sit at any available desk, while still having their personal records and supplies readily at hand. An open coffee bar promotes the comfort of the lounge and communal meeting areas and ensures that casual interactions occur. Though not extravagant, this crisp clean environment employing the latest workplace strategies puts E&V in an outstanding position as they continue their growth in the burgeoning luxury market.